Quesadillas μανιταριών με φρέσκια πικάντικη salsa ντομάτας


Για τις quesadillas:

  • 4 μεγάλα tortilla wraps. Θα τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ
  • 250 γρ. cheddar
  • 100 γρ. mozzarella
  • 250 γρ. μανιτάρια. Προτιμήστε τα πιό μικρά όχι τα πολύ μεγάλα.
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Παρασκευή:

Γέμιση:

  • Τρίβετε τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη και τα αφήνετε στην άκρη
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Πλένετε προσεκτικά τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φέτες
  • Ζεστένετε σε ένα τηγάνι το λάδι (1-2 κουταλιές) και σωτάρετε το κρεμμύδι
  • Μόλις αρχίζει να σκουραίνει προσθέτετε και τα μαντάρια και ανακατεύετε καλά
  • Τα αφήνετε να σωταριστούν καλά, περίπου 5-6 λεπτά
  • Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά
  • Μόλις ανακατευτούν όλα τα κατεβάζετε από το μάτι και τα αφήνετε να κρυώσουν

Ανάβετε την τοστιέρα ή την ψηστέρια ή τον φούρνο, ότι προτιμάτε. Προσωπικά προτιμώ την πλάκα της τοστιέρας (την ίσια όχι αυτή με τα κύματα), αλλά και ο φούρνος κάνει μια χαρά δουλειά, εδικά σε αυτό το δείπνο που θα είναι ήδη ζεστός από το κοτόπουλο.

Quesadillas:

  • Τοποθετείτε μια tortilla στον πάγκο
  • Απλώνετε τη μισή ποσότητα των τυριών σε όλη την tortilla αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό από την άκρη
  • Τοποθετείτε από πάνω το μισό μίγμα των μανιταριών
  • Βρέχετε με τα δάκτυλά σας τις άκρες από μια δεύτερη tortilla και την τοποθετείτε από πάνω πιέζοντας τις δύο tortillas στις άκρες για να ενωθούν. Αν δεν ενωθούν καλά και ανοίξουν δεν χάθηκε ο κόσμος, μια χαρά θα είναι πάλι
  • Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες δύο tortillas και τα υπόλοιπα υλικά
  • Ψήνετε τις 2 quesadillas για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά στην τοστιέρα ή για 5 περίπου λεπτά στο φούρνο (καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς). Το τυρί πρέπει να λυώσει και η tortilla να ψηθεί ελαφρά
  • Τις βγάζετε από τον φούρνο, τις κόβετε σε 4 κομμάτια την κάθε μία και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλλα. Τις σερβίρετε ζεστές όσο το τυρί είναι λυωμένο

Συνοδεύετε με πικάντικη salsa φρέσκιας ντομάτας

Πικάντικη salsa ντομάτας

Υλικά:

  • 2 κανονικές σε μέγεθος ντομάτες ώριμες και σφικτές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 chili κόκκινο
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο (βάλτε μαϊντανό και λίγη ρίγανη αν δεν βρείτε κόλιανδρο)
  • 1 κουταλάκι Worcestershire sauce
  • Αλάτι

Παρασκευή:

  • Ξεφλουδίστε τις ντομάτες βουτώντας τις σε καυτό νερό για μισό λεπτό και αφαιρέστε τους σπόρους κρατώντας μόνο τη σάρκα
  • Ψιλοκόψτε την και αφήστε την να στραγγίσει
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον κόλιανδρο και το chili
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ προσθέτοντας το αλάτι και τη Worcestershire sauce και διορθώντας τη γεύση σύμφωνα με τα γούστα σας
  • Βάλτε την στο ψυγείο να κρυώσει
  • Θέλει να μείνει τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν την σερβίρετε με τις quesadillas

Σχολιάστε