Υλικά:
- 1 μαρούλι τραγανό και τρυφερό
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 6-7 ντοματίνια ή μια μέτρια ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κυβάκια
- 1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
- 1/2 κούπα μαύρα φασόλια (κονσέρβα black beans)
- 1/2 κούπα κόκκινη και κίτρινη πιπεριά σε κομματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο νόστιμο σκληρό τυρί
- Λίγα tortillas chips (μια χούφτα)
Για την sauce:
- 2 λεμόνια στυμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι (αν έχετε λευκό balsamico είναι ιδανικό, αλλιώς όποιο ξύδι σας βρίσκεται, όχι όμως το κανονικό σκούρο balsamico)
- 1/2 φλυντάνι ελαιόλαδο
- 6-7 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή:
Sauce:
- Πλένετε και ψιλοκόβετε τον κόλιανδρο
- Λυώνετε τη σκελίδα το σκόρδο
- Σε ένα γυάλινο βαζάκι βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά
- Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση
- Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει
Σαλάτα:
- Πλένετε και καθαρίζετε το μαρούλι. Το στραγγίζετε και το βάζετε στο ψυγείο
- Βράζετε το καλαμπόκι για 1-2 λεπτά και το στραγγίζετε. Το βάζετε και αυτό στο ψυγείο
- Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμύδι
- Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους το αβοκάντο και την ντομάτα ή κόβετε στη μέση τα ντοματίνια
(Το μαρούλι και το καλαμπόκι τα ετοιμάζετε από νωρίς. Τα υπόλοιπα τα κόβετε τελευταία στιγμή που φτιάχνετε τη σαλάτα)
- Κόβετε το μαρούλι σε χοντρουλά κομμάτια και προσθέτετε το καλαμπόκι,το αβοκάντο, τα φασόλια και το κρεμμυδάκι
- Σπάτε σε μικρά κομμάτια τα tortillas chips και τα ρίχνετε από πάνω
- Περιχύνετε με την σάλτσα, ανακατεύετε, ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως
Advertisements